Sold out

Led panel sa senzorom 18W 6000K dual-mode

2,165.00 RSD

Boja: bela
LED: SMD
Snaga: 18W
IP zastita: IP44
RA: 82-85
Radni napon: 220-240V
Lumen flux: 1800
Boja svetla: Hladno bela (6000K)
Ugao rasipanja svetlosti: 1200
Zivotni vek: 20.000h na 250 C
Temperatura okoline: -10 do +40 C
Montaza: Na plafon
Visina: 18mm
Sirina: 220mm
Dimabilnost: Ne
Senzor: Da
Opseg detekcije: 4-6m
Ugao detekcije: 120
Visina montaze: 3-4m

Nema na zalihama

Opis

Opis

Lampa je opremljena PIR senzorom, to je vrsta piroelektričnog infracrvenog senzora koji detektuje varijacije u infracrvenim zracima. Međutim, detekcija možda neće biti uspešna u sledećim slučajevima: nedostatak kretanja
ili promena temperature u izvoru toplote. Takođe bi mogli da otkriju prisustvo izvora toplote koji nije ljudsko telo. Efikasnost i pouzdanost sistema mogu varirati u zavisnosti od stvarnih uslova rada:

1. Otkrivanje izvora toplote osim ljudskog tela, kao što su:
– male životinje ulaze u područje detekcije.
– kada izvor toplote, na primer sunčeva svetlost, sijalica sa užarenom niti, farovi automobila, itd., ili jak svetlosni snop udare u senzor, bez obzira da li je oblast detekcije unutra ili spolja.
– iznenadna promena temperature unutar ili oko područja detekcije uzrokovana toplim ili hladnim vetrom od grejanja, ventilatora i klima uređaja ili pare iz ovlaživača itd.

2. Poteškoće u otkrivanju izvora toplote
– staklo, akril ili slični materijali koji stoje između mete i senzora možda neće dozvoliti ispravan prenos infracrvenih zraka.
-nepomeranje ili brzo kretanje izvora toplote unutar oblasti detekcije.

3. Proširenje oblasti detekcije
U slučaju značajne razlike u temperaturi okoline i temperaturi ljudskog tela, oblast detekcije može biti veća od konfigurisane oblasti detekcije.

4. Udaljenost detekcije
PIR senzor pokreta bi mogao da detektuje varijacije u infracrvenim zracima, međutim takve varijacije odlučuju sledeća tri faktora:
Temperaturna razlika između mete i okoline: što je veća temperaturna razlika, lakše je detektovati mete.
Brzina kretanja: ako se meta kreće sporijom ili većom brzinom od navedene u tabelama, sposobnost detekcije može biti niža.
Ciljna veličina: ljudsko telo je standard. Ako je cilj manji ili veći od navedenog u tabeli, sposobnost detekcije može biti niža. Udaljenost detekcije objašnjena u našem tehničkom listu je definisana sa tri gore pomenuta
faktora. Standard lampe za temperaturnu razliku između mete i okoline definisan je kao 4 stepena Celzijusa. Što je veća temperaturna razlika, veća je udaljenost detekcije. Ako je temperaturna razlika 8 stepeni Celzijusa,
što je duplo više od standardne, razlika detekcije će biti približno 1,4 puta veća od udaljenosti na 4 stepena Celzijusa. Na primer, ako se udaljenost ciljeva na udaljenosti od 5m može detektovati kao 4 stepena Celzijusa,
onda senzori mogu detektovati mete na udaljenosti od 7m na 8 stepeni Celzijusa. (Ovo se zasniva na teoriji da će osetljivost detekcije varirati obrnuto sa kvadratom udaljenosti.)

Preuzmite PDF specifikaciju